Work and Holiday vízum do Austrálie

Jak získat Work and Holiday vízum do Austrálie

Work and Holiday vízum je velice populární možnost, jak vycestovat do Austrálie. Dlouho pro nás nebylo přístupné, ale v letošním roce (2017) by mělo začít být aktuální i pro občany České republiky! 

Work and Holiday vízum Austrálie

 Co je vlastně Work and Holiday vízum?

Work and Holiday víza do Austrálie jsou pro Tebe skvělou příležitostí, jak u protinožců po dobu až 12 měsíců cestovat a pracovat! Získáváš tak plné pracovní povolení, můžeš tedy pracovat v Austrálii na plný úvazek, a to u minimálně dvou různých zaměstnavatelů (max. však 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele). Existuje možnost si toto vízum prodloužit, respektivě získat druhé Working Holiday vízum v případě, že jsi určitou dobu pracoval na farmě v Austrálii (minimum 88 dní na prvních pracovních vízech v Austrálii).

 

Co musíš splnit?

Toto vízum nebudou udělováná každému, kdo si o něj zažádá. Bude se vždy vybírat jen hrstka přihlášených, kteří musí splňovat následující:

  • Být občanem země, která má smlouvu s Austrálií na Work and Holiday víza.
  • Podat žádost o Work and Holiday vízum mimo území Austrálie. Vízum Ti musí být uděleno mimo území Austrálie.
  • Vstoupit na území Austrálie do 12 měsíců od udělení víza.
  • Musí Ti být mezi 18 a 30 lety včetně v době podání žádosti.
  • Musíš studovat vysokou školu (dokončené alespoň 2 roky vysokoškolského studia) nebo již mít minimálně bakalářský titul.
  • Poplatek australskému imigračnímu úřadu za žádost o Working Holiday víza je 450 AUD.
  • Musíš mít zpáteční letenku (případně prokázat peníze na zpáteční letenku - mimimálně extra 2.000 AUD).
  • Mimimálně 5.000 AUD na účtu*
  • Splňovat zdravotní a charakterové požadavky.
  • Prokázat dostatečnou znalost angličtiny: např. IELTSTOEFL či jiné. Více o dalších typech zkoušky, kterou může uchazeč prokázat svoji úroveň angličtiny najdeš zde.

*Jedná se o částku, kterou žadatel musí doložit, že má k dispozici. Neznamená to, že ji budeš muset zaplatit nebo utratit. Tato částka nemusí být přímo žadatele, ale zaručit se mohou třeba rodiče nebo někdo jiný z rodiny.

Jak je to s prací v Austrálii?

Toto vízum je především cestovatelské vízum, ale umožňuje Ti i legálně v Austrálii pracovat na plný úvazek, aby sis mohl vydělat na výdaje spojené s cestováním. Ale pozor, pracovat můžeš vždy maximálně 6 měsíců u stejného zaměstnavatele.  Pokud člověk po roce pracuje na farmě (3 měsíce), tak může požádat o druhé WaH vízum na další rok.

Více o této problematice se dozvíš v sekci Work and Holiday vízum do Austrálie.

Studium v Austrálii, víza do Austrálie, práce v Austrálii 4.9/5 22
Tato webová stránka zpracovává osobní údaje návštěvníků pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Stiskem tlačítka „souhlasím“ tímto udělujete svůj souhlas se zpracováním vašich osobních údajů pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím souborů cookies nejdete zde. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím technologie Google Analytics nejdete zde.