Proč studovat vysokou školu v Austrálii?

univerzity v Austrálii

Důvody, proč studovat na vysoké škole v Austrálii

Austrálii navštíví každý rok přibližně 180 tisíc studentů z více než 80 zemí celého světa. Hlavními motivy, proč se studenti do Austrálie vydávají, jsou představy dlouhých prázdnin plných surfování, focení klokanů a přátelení se s milými Australany.

Koho by také nelákalo získat mezinárodně uznávaný titul na jedné z výborných vysokých škol, 2 – 4 roky plné pracovní povolení a k tomu roční výdělky 1,8 – 2 mil. Kč.

  • Australské univerzity patří k nejlepším na světě! Hned sedm jich je v první stovce nejprestižnějších univerzit planety.
  • Mezinárodně uznávané kvalifikace – zahraniční titul může být vstupenkou ke skvělému zaměstnání a australské univerzity mají výbornou pověst mezi zaměstnavateli.
  • Na australské univerzity neděláš přijímačky, stačí prokázat středoškolské vzdělání a dostatečné jazykové schopnosti (IELTS 6.0/CAE).
  • Můžeš zažádat o uznání předmětů, které jsi již prokazatelně vystudoval/a doma (tzv. RPL - recognition of prior learning).
  • Možnost stáží ve firmách během studia – např. povinný internship na vysoké škole Kaplan Business School po dobu 1 semestru.
  • Po dobu studia můžeš pracovat 40h za 14 dní a neomezeně během prázdnin, průměrná hodinová mzda je $18 – $25AUD.
  • Možnost až 6 měsíčních prázdnin každý rok během studia s neomezeným pracovním povolením.
  • V Austrálii můžeš navázat na své vysokoškolské vzdělání z Čech magisterským nebo doktorandským studiem.
  • Nižší náklady na studium – privátní australské vysoké školy jsou levnější než v Anglii, Irsku nebo USA (semestr na privátní vysoké škole v Austrálii začíná na $5.000 AUD).
  • Při žádosti o studentská víza většinou nemusíš prokazovat finanční krytí. Získání studentských víz na vysokoškolské studium v Austrálii je snažší než získání víz na odbornou školu.
  • Po úspěšném absolvování australské univerzity můžeš získat plné pracovní povolení na 2 až 4 roky. Více se dozvíte zde.
  • Odlišný styl výuky – studium je postavené na osobním přístupu, na komunikaci, argumentaci, na projektech, které mají praktický přínos.
  • Během 2 – 4 let plného pracovního povolení máš šanci získat také 4-letá pracovní víza tzv. Sponsorship, která mohou být cestou k trvalému pobytu v Austrálii.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace