Víza ke studiu v Austrálii

Jaká víza budeš potřebovat ke studiu v Austrálii?

Studentská víza patří mezi nejpopulárnější australská víza. Jsou určena především pro zájemce, kteří chtějí v Austrálii studovat déle, než 12 týdnů a zároveň při studiu pracovat. Do Austrálie se můžeš vydat za studiem jazykového, odborného nebo univerzitního kurzu.

V rámci studentských víz existují i víza partnerská, tzv. dependantská víza, která jsou určena pro manželské nebo partnerské páry, přičemž jeden z manželů/partnerů studuje a zároveň pracuje a druhý získává automaticky pracovní povolení na 20 hodin týdně, ale již nemusí chodit do školy.

Studentské vízum si můžeš v Austrálii i prodloužit. Detaily k tomuto procesu najdeš v samostatné sekci prodloužení víz.

studentské vízum do Austrálie

Studentská víza

Tento typ víz je vhodný pro ty z vás, kteří by chtěli v Austrálii studovat po dobu delší, jak 3 měsíce, a zároveň si při studiu přivydělávat. Při studentských vízech máš možnost pracovat až 20 hodin týdně a tak si všechny své životní náklady bez problému pokryješ prací! 

Více o studentských vízech
Zjisti více o studiu v Austrálii zde!
Kolik si můžeš jako student v Austrálii vydělat?

Partnerská víza

Pokud se rozhodneš odjet do Austrálie s partnerem, je možné si zažádat o partnerská víza. Hlavní žadatel má nárok v Austrálii studovat a pracovat 20 hodin týdně, v době prázdnin neomezeně, jeho partner pak získává pracovní povolení na celou dobu pobytu (20 hodin týdně) a možnost studovat až 12 týdnů za celý pobyt.

Více o partnerských vízech
Co to jsou trvalá partnerská víza?
Pracovní příležitosti v Austrálii

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace