Víza a emigrace do Austrálie

Jak na vízum do Austrálie?

V Information Planet je zařizování víz každodenní náplní a tak máš jistotu, že pokud budeš žádat o víza právě s námi, víme moc dobře, co děláme!

Jaké typy víz existují?

Ať už je Tvůj důvod k návštěvě Austrálie jakýkoli, budeš při vstupu do země potřebovat platná víza. V jednotlivých sekcích najdeš spousty užitečných informací o následujích typech víz:

 

Studentská víza

Většina z vás, kteří se chystají do Austrálie, volí možnost studentských víz. Je to především proto, že díky tomuto vízu můžeš v Austrálii nejen studovat (ať už na jazykové, odborné či vysoké škole), ale pokud chodíš do školy více jak 12 týdnů, získáváš automaticky povolení v Austrálie také pracovat

Mezi studentská víza se řadí také partnerská (dependantská) víza určena pro páry, kdy jeden z partnerů chodí do školy a zároveň pracuje a druhý získává pracovní povolení bez nutnosti studia.

Pokud již jsi v Austrálii a máš zájem si studentská víza prodloužit, více informací najdeš zde.

Nejčastěji kladené otázky o studentských vízech.

Pracovní víza

Přesto, že existuje více druhů pracovních víz do Austrálie, nejoblíbenější možností stále zůstávají studentská víza, kdy automaticky získáváš pracovní povolení na 20 hodin týdně při studiu a o prázdninách můžeš pracovat neomezeně!

Pokud si Tě však vyhlédne australský zaměstnavatel, máš šanci s jeho pomocí získat sponsorship.

Vystudoval/a jsi v Austrálii vysokou školu a zamiloval/a sis život na druhé straně země tak moc, že ještě chceš nějakou dobu zůstat, využít své znalosti v praxi a zároveň si něco vydělat? Skvělé, máš totiž nárok na absolventská víza! Jak dlouho můžeš v Austrálii po studiu pobývat a pracovat záleží na tom, jaký program jsi vystudoval/a.

Zjisti, jaké další typy pracovních víz by mohly být pro Tebe!

Turistická víza

Chystáš se odjet do Austrálie za účelem cestování a objevování nebo zkrátka jen na krátkou návštěvu či obchodní schůzku? V tom případě budeš potřebovat turistická víza. Momentálně mají obyvatelé České republiky na výběr ze dvou možností:

eVisitor víza
Jsou vhodná pro ty, kteří plánují zůstat v Austrálii po dobu maximálně 3 měsíců.

Visitor víza
Tato víza je možné vydat na dobu 3, 6 nebo 12 měsíců. O tato víza lze zažádat i z Austrálie.

Více informací o turistických vízech zde.

Víza pro emigraci

Pod pojmem emigrace máme na mysli získání víz, která umožňují neomezeně pracovat a zažádat si po určité době o trvalý pobyt v Austrálii. Nejčastějšími druhy takových víz jsou:

Víza bez pracovní nabídky
Chceš-li se v Austrálii usadit natrvalo, ale nemáš k dispozici žádnou pracovní nabídku od australského zaměstnavatele, existují víza, která ti to umožňují. Více informací.

Víza s pracovní nabídkou
Pokud pracuješ pro australského zaměstnavatele v rámci sponsorshipu, může Tě tento zaměstnavatel nominovat na získání trvalého pobytu. Více informací.

Víza pro rodiné příslušníky
Pokud nějaký Tvůj příbuzný žije v Austrálii, je možné, že budeš mít nárok na jedno z víz pro rodinné příslušníky - vízum pro partnery, vízum pro děti, vízum pro rodiče anebo vízum pro jiné příbuzné. Více informací.

Co Tě ještě může zajímat?

Pokud se rozhodneš žádat o víza, důležitou informací určitě je, jaké jsou poplatky za víza do Austrálie.

Další informací, která se Ti může hodit je také kontakt na australskou ambasádu ve Vídni, která všechna víza vyřizuje. Kontakt najdeš zde.

Spokojení klienti

Průměrné hodnocení 4.7 / 5
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace