Víza a emigrace do Austrálie

Vyplň si svou online žádost o turistická víza v češtině.

Jak na vízum do Austrálie?

V Information Planet je zařizování víz každodenní náplní a tak máš jistotu, že pokud budeš žádat o víza právě s námi, víme moc dobře, co děláme!

Jaké typy víz existují?

Ať už je Tvůj důvod k návštěvě Austrálie jakýkoli, budeš při vstupu do země potřebovat platná víza. V jednotlivých sekcích najdeš spousty užitečných informací o následujích typech víz:

 

Studentská víza

Většina z vás, kteří se chystají do Austrálie, volí možnost studentských víz. Je to především proto, že díky tomuto vízu můžeš v Austrálii nejen studovat (ať už na jazykové, odborné či vysoké škole), ale pokud chodíš do školy více jak 12 týdnů, získáváš automaticky povolení v Austrálie také pracovat

Mezi studentská víza se řadí také partnerská (dependantská) víza určena pro páry, kdy jeden z partnerů chodí do školy a zároveň pracuje a druhý získává pracovní povolení bez nutnosti studia.

Pokud již jsi v Austrálii a máš zájem si studentská víza prodloužit, více informací najdeš zde.

Nejčastěji kladené otázky o studentských vízech.

Pracovní víza

Přesto, že existuje více druhů pracovních víz do Austrálie, nejoblíbenější možností stále zůstávají studentská víza, kdy automaticky získáváš pracovní povolení na 20 hodin týdně při studiu a o prázdninách můžeš pracovat neomezeně!

Pokud si Tě však vyhlédne australský zaměstnavatel, máš šanci s jeho pomocí získat sponsorship.

Vystudoval/a jsi v Austrálii vysokou školu a zamiloval/a sis život na druhé straně země tak moc, že ještě chceš nějakou dobu zůstat, využít své znalosti v praxi a zároveň si něco vydělat? Skvělé, máš totiž nárok na absolventská víza! Jak dlouho můžeš v Austrálii po studiu pobývat a pracovat záleží na tom, jaký program jsi vystudoval/a.

Zjisti, jaké další typy pracovních víz by mohly být pro Tebe!

Turistická víza

Chystáš se odjet do Austrálie za účelem cestování a objevování nebo zkrátka jen na krátkou návštěvu či obchodní schůzku? V tom případě budeš potřebovat turistická víza. Momentálně mají obyvatelé České republiky na výběr ze dvou možností:

eVisitor víza
Jsou vhodná pro ty, kteří plánují zůstat v Austrálii po dobu maximálně 3 měsíců.

Visitor víza
Tato víza je možné vydat na dobu 3, 6 nebo 12 měsíců. O tato víza lze zažádat i z Austrálie.

Více informací o turistických vízech zde.

Víza pro emigraci

Pod pojmem emigrace máme na mysli získání víz, která umožňují neomezeně pracovat a zažádat si po určité době o trvalý pobyt v Austrálii. Nejčastějšími druhy takových víz jsou:

Víza bez pracovní nabídky
Chceš-li se v Austrálii usadit natrvalo, ale nemáš k dispozici žádnou pracovní nabídku od australského zaměstnavatele, existují víza, která ti to umožňují. Více informací.

Víza s pracovní nabídkou
Pokud pracuješ pro australského zaměstnavatele v rámci sponsorshipu, může Tě tento zaměstnavatel nominovat na získání trvalého pobytu. Více informací.

Víza pro rodiné příslušníky
Pokud nějaký Tvůj příbuzný žije v Austrálii, je možné, že budeš mít nárok na jedno z víz pro rodinné příslušníky - vízum pro partnery, vízum pro děti, vízum pro rodiče anebo vízum pro jiné příbuzné. Více informací.

Co Tě ještě může zajímat?

Pokud se rozhodneš žádat o víza, důležitou informací určitě je, jaké jsou poplatky za víza do Austrálie.

 

Spokojení klienti

Průměrné hodnocení 4.9/5
Studium v Austrálii, víza do Austrálie, práce v Austrálii 4.9/5 22
Tato webová stránka zpracovává osobní údaje návštěvníků pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Stiskem tlačítka „souhlasím“ tímto udělujete svůj souhlas se zpracováním vašich osobních údajů pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím souborů cookies nejdete zde. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím technologie Google Analytics nejdete zde.