Work and Holiday víza do Austrálie

Work and Holiday vízum do Austrálie (Subclass 462)

Roční víza pro práci a cestovaní do Austrálie

V květnu 2016 se uskutečnilo jednání o udělení Work and Holiday víz (Subclass 462) s australskou vládou a vypadá to, že konečně budou mít občané České republiky možnost těchto víz využít. Pokud půjde vše podle plánu, od léta 2017 budou k dispozici první víza pro několik stovek šťastlivců, kteří se tak budou moci každým rokem přihlásit do programu a prožít nezapomenutelný rok u protinožcůPřesné datum, kdy víza začnou platit zatím není známo, ale ihned po zveřejnění tuto informaci najdeš na našich webových stránkách.

Jednou z podmínek pro získání víza je být studentem VŠ nebo držitelem vysokoškolského vzdělání.

!POZOR! Program Work and Holiday víz se pro Českou republiku stále nespustil!

Informace o Work and Holiday programu v Austrálii

  • Work and Holiday víza Ti umožňují zůstat v Austrálii na dobu 12 měsíců od vstupu na území Austrálie
  • Toto australské vízum je pro mladé lidi ve věku 18 až 30 let, kteří chtějí v Austrálii hlavně cestovat.
  • Tento vízový program je určen především pro podporu kulturní výměny a vytvoření užší vazby mezi Austrálií a Českou republikou. Zlepšuje kulturní a sociální rozvoj mladých lidí, podporuje vzájemné porozumění mezi Austrálii a dalšími národy, a je tedy rovněž důležitou součástí cestovního ruchu.
  • Máš možnost v určitých případech si tato pracovní víza prodloužit, respektivě získat druhá Working Holiday víza - např. je to možné u klientů, kteří pracovali určitou dobu na farmě v Austrálii (minimum 88 dní na prvních pracovních vízech v Austrálii).
  • Můžeš cestovat mimo Austrálii a zpět do Austrálie v průběhu těchto 12 měsíců, počínaje dnem prvního vstupu na území Austrálie.
  • Držitelé víza mohou pobývat v Austrálii po dobu 12 měsíců od data příjezdu, a to bez ohledu na to, zda stráví celý čas v Austrálii.
  • Tato vízová kategorie bude mít maximální roční kvótu v počtu žadatelů, kteří víza obdrží - přesná čísla zatím nejsou známá.
  • Hlavní rozdíl oproti turistickému vízu do Austrálie je v možnosti legální práce v Austrálii. Extra výdělek Ti pomůže snížit prvotní náklady na cestovaní a dovolenou v Austrálii.
  • Získáš možnost pracovat v Austrálii na plný úvazek, a to u minimálně dvou různých zaměstnavatelů (max. však 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele).
  • Pracovat v Austrálii bude možné po celou dobu trvání víza, tedy až 12 měsíců. Držitelé víz mají povoleno dělat jakoukoliv práci s dočasnou nebo neformální povahou, neboť hlavním cílem návštěvy je dovolená a cestování.
  • Budeš mít možnost studovat v Austrálii maximálně 4 měsíce (přesně maximálně 17 studijních týdnů).
  • Žadatelé o vízum musí prokázat dostatek finančních prostředků na osobním účtu, a to především na zpáteční letenku, případně dostatečné prostředky k návratu domů, stejně jako dostatek financí pro první část své pracovní dovolené v Austrálii.
  • Work and Holiday vízum není totéž jako Working Holiday vízum, které bohužel není pro občany České republiky dostupné.

Jaké podmínky musíš splňovat?

  • Být občanem země, která má smlouvu s Austrálií na Work and Holiday víza.
  • Podat žádost o tato pracovní víza mimo území Austrálie. Víza Ti musí být udělena mimo území Austrálie.
  • Vstoupit na území Austrálie do 12 měsíců od udělení víza.
  • Splňovat zdravotní a charakterové požadavky.
  • Věkově musíš být mezi 18 a 30 lety včetně v době podání žádosti.
  • Máš-li děti, nesmí Tě doprovázet po celou dobu Tvého pobytu v rámci tohoto typu víz (v případě, že Tě děti doprovázet budou a nemáš partnera, který se o ně bude starat, nemůžeš o tato víza žádat, ale můžeš si zvolit vízum turistické).
  • Poplatek australskému imigračnímu úřadu za žádost o Work and Holiday víza je 440 AUD.
  • Mít zpáteční letenku (případně prokázat peníze na zpáteční letenku - mimimálně extra 2.000 AUD).
  • Máš-li děti, které Tě doprovázet nebudou, vyplníš papírovou žádost.
  • Mimimálně 5.000 AUD - finanční krytí, které žadatel musí doložit, že má k dispozici. Neznamená to, že je budeš muset zaplatit nebo utratit. Tato částka nemusí být přímo žadatele, ale zaručit se mohou třeba rodiče nebo někdo jiný z rodiny.
  • Zkouška z angličtiny IELTS či TOEFL.
  • Více informací klikni na Work and Holiday v Austrálii.

POZOR! Nezaměňuj s Working Holiday vízem!

Working Holiday vízum není v současné době dostupné pro občany České republiky! Podle dostupných informací se neuvažuje, že by bylo toto vízum v blízké době k dispozici. Možnost zažádat o Working Holiday má pouze pár států Evropy (např. Německo, Francie, Velká Británie atd.), Asie a Ameriky.

Tento typ víz umožňuje mladým lidem do 30 let pracovat v Austrálii po maximální dobu 12 měsíců na plný úvazek u minimálně 2 zaměstnavatelů (u každého z nich pouze do 6 měsíců). Kromě práce lze samozřejmě na WH cestovat po Austrálii, případně studovat (max. 4 měsíce).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace