Work and Holiday víza do Austrálie

Work and Holiday vízum do Austrálie (Subclass 462)

!POZOR! Dne 19. 10. 2017 byla podepsána smlouva o programu Work and Holiday mezi Českou republikou a Austrálií. Tento program zatím ještě spuštěn není, ale očekáváme, že se ve velmi blízké době spustí. Jen co bude tento program implementován, bude možné o Work and Holiday vízum zažádat. Situaci nadále sledujeme a o dalších novinkách vás budeme informovat. Oficiální informaci o Work and Holiday vízech najdete na webových stránkách australského imigračního úřadu.

Roční víza pro práci a cestovaní do Austrálie

V květnu 2016 se uskutečnilo jednání o udělení Work and Holiday víz (Subclass 462) s australskou vládou a vypadá to, že brzy budou mít občané České republiky možnost těchto víz využít. Až se program pro Českou republiku spustí, několik stovek šťastlivců se bude moci každým rokem přihlásit do programu a prožít nezapomenutelný rok u protinožcůPřesné datum, kdy víza začnou platit zatím není známo, ale ihned po zveřejnění tuto informaci najdeš na našich webových stránkách.

Jednou z podmínek pro získání víza je být studentem VŠ nebo držitelem vysokoškolského vzdělání.

Informace o Work and Holiday programu v Austrálii

  • Work and Holiday víza Ti umožňují zůstat v Austrálii na dobu 12 měsíců od vstupu na území Austrálie
  • Toto australské vízum je pro mladé lidi ve věku 18 až 30 let, kteří chtějí v Austrálii hlavně cestovat.
  • Tento vízový program je určen především pro podporu kulturní výměny a vytvoření užší vazby mezi Austrálií a Českou republikou. Zlepšuje kulturní a sociální rozvoj mladých lidí, podporuje vzájemné porozumění mezi Austrálii a dalšími národy, a je tedy rovněž důležitou součástí cestovního ruchu.
  • Máš možnost v určitých případech si tato pracovní víza prodloužit, respektivě získat druhá Working Holiday víza - např. je to možné u klientů, kteří pracovali určitou dobu na farmě v Austrálii (minimum 88 dní na prvních pracovních vízech v Austrálii).
  • Můžeš cestovat mimo Austrálii a zpět do Austrálie v průběhu těchto 12 měsíců, počínaje dnem prvního vstupu na území Austrálie.
  • Držitelé víza mohou pobývat v Austrálii po dobu 12 měsíců od data příjezdu, a to bez ohledu na to, zda stráví celý čas v Austrálii.
  • Tato vízová kategorie bude mít maximální roční kvótu v počtu žadatelů, kteří víza obdrží - přesná čísla zatím nejsou známá.
  • Hlavní rozdíl oproti turistickému vízu do Austrálie je v možnosti legální práce v Austrálii. Extra výdělek Ti pomůže snížit prvotní náklady na cestovaní a dovolenou v Austrálii.
  • Získáš možnost pracovat v Austrálii na plný úvazek, a to u minimálně dvou různých zaměstnavatelů (max. však 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele).
  • Pracovat v Austrálii bude možné po celou dobu trvání víza, tedy až 12 měsíců. Držitelé víz mají povoleno dělat jakoukoliv práci s dočasnou nebo neformální povahou, neboť hlavním cílem návštěvy je dovolená a cestování.
  • Budeš mít možnost studovat v Austrálii maximálně 4 měsíce (přesně maximálně 17 studijních týdnů).
  • Žadatelé o vízum musí prokázat dostatek finančních prostředků na osobním účtu, a to především na zpáteční letenku, případně dostatečné prostředky k návratu domů, stejně jako dostatek financí pro první část své pracovní dovolené v Austrálii.
  • Work and Holiday vízum není totéž jako Working Holiday vízum, které bohužel není pro občany České republiky dostupné.

Jaké podmínky musíš splňovat?

  • Být občanem země, která má smlouvu s Austrálií na Work and Holiday víza.
  • Podat žádost o tato pracovní víza mimo území Austrálie. Víza Ti musí být udělena mimo území Austrálie.
  • Vstoupit na území Austrálie do 12 měsíců od udělení víza.
  • Splňovat zdravotní a charakterové požadavky.
  • Věkově musíš být mezi 18 a 30 lety včetně v době podání žádosti.
  • Máš-li děti, nesmí Tě doprovázet po celou dobu Tvého pobytu v rámci tohoto typu víz (v případě, že Tě děti doprovázet budou a nemáš partnera, který se o ně bude starat, nemůžeš o tato víza žádat, ale můžeš si zvolit vízum turistické).
  • Poplatek australskému imigračnímu úřadu za žádost o Work and Holiday víza je 440 AUD.
  • Mít zpáteční letenku (případně prokázat peníze na zpáteční letenku - mimimálně extra 2.000 AUD).
  • Máš-li děti, které Tě doprovázet nebudou, vyplníš papírovou žádost.
  • Mimimálně 5.000 AUD - finanční krytí, které žadatel musí doložit, že má k dispozici. Neznamená to, že je budeš muset zaplatit nebo utratit. Tato částka nemusí být přímo žadatele, ale zaručit se mohou třeba rodiče nebo někdo jiný z rodiny.
  • Zkouška z angličtiny - např. IELTSTOEFL či jiné. Více o dalších typech zkoušky, kterou může uchazeč prokázat svoji úroveň angličtiny najdeš zde.
  • Pro více informací klikni na Work and Holiday v Austrálii.

POZOR! Nezaměňuj s Working Holiday vízem!

Working Holiday vízum není v současné době dostupné pro občany České republiky! Podle dostupných informací se neuvažuje, že by bylo toto vízum v blízké době k dispozici. Možnost zažádat o Working Holiday má pouze pár států Evropy (např. Německo, Francie, Velká Británie atd.), Asie a Ameriky.

Tento typ víz umožňuje mladým lidem do 30 let pracovat v Austrálii po maximální dobu 12 měsíců na plný úvazek u minimálně 2 zaměstnavatelů (u každého z nich pouze do 6 měsíců). Kromě práce lze samozřejmě na WH cestovat po Austrálii, případně studovat (max. 4 měsíce).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace