Na co se nás nejčastěji ptáte o vízech do Austrálie

Nejčastější otázky o vízech do Austrálie

Má Austrálie s Českou republikou bezvízový styk?

Nemá. Občané České republiky potřebují ke vstupu do Austrálie víza. Ke kratší návštěvě za účelem cestování či krátkého obchodního jednání/semináře můžeš zažádat o turistické vízum eVisitor, pro studium je nutné zažádat o studentské vízum.

Jak se žádá o turistické vízum eVisitor?

Online na stránkách australského imigračního úřadu. S vízovou žádostí Ti za menší poplatek mohou pomoci naši specialisté na Austrálii.

Jak dlouho trvá vyřízení turistických víz eVisitor?

Ve většině případů bývá vyřízené do 1-3 dní. Australský imigrační úřad však doporučuje vyřídit si vízum s dostatečným předstihem, alespoň 14 dní před plánovanou cestou do Austrálie.

Kdy můžu zažádat o Work and Holiday vízum?

Pokud proběhne všechno dobře, může se program Work and Holiday pro Českou republiku spustit v létě 2017. Přesné datum zatím není známo.

Co znamená podmínka "no further stay"?

Pokud se tato podmínka objeví na Tvém vízu, znamená to, že si nemůžeš svůj pobyt v Austrálii prodloužit.

Jaké vízum potřebuji, když chci jet do Austrálie pouze pracovat?

Austrálie nabízí několik druhů pracovních víz, ovšem získat tato víza není proces úplně snadný. Je nutné mít angličtinu na dobré úrovni a ve většině případů je nutné již nějakou dobu v Austrálii pobývat. Variantou může být studentské vízum, které Ti umožňuje pracovní povolení na 40 hodin během 2 týdnů, takže můžeš krásně nakombinovat studium s prací (více informací zde).

Jak dlouho trvá vyřízení studentského víza?

Po odeslání online žádosti o vízum australskému imigračnímu úřadu může vyřízení žádosti trvat 4-6 týdnů. Obvykle je však čekací doba kratší.

Co potřebuji k vyřízení studentského víza do Austrálie?

Platný cestovní pas, musíš být zapsán/á do školy a mít dokument eCOE (potvrzení o zápisu), musíš mít zaplacené povinné zdravotní pojištění OSHC, napsaný motivační dopis. Podrobnější informace se dozvíš zde. Naši specialisté na Austrálii Ti s vyřízením studentského víza rádi pomohou.

Chci odjet studovat do Austrálie a mám vážný vztah. Může se mnou můj partner/ka jet taky?

Pokud můžete prokázat Váš vztah (např. dokázat, že spolu žijete alespoň 12 a více měsíců na společné adrese), je možné vycestovat na partnerské vízum. Hlavní žadatel (student) chodí do školy, má pracovní povolení na 40 hodin během dvou týdnů a během prázdnin může neomezeně pracovat. Partner/ka může studovat až po dobu 12 týdnů a má po celou dobu pracovní povolení 40 hodin během dvou týdnů. Více informací najdeš zde.

O jaké víza mohu žádat po skončení platnosti studentských víz?

Existuje více možností. Pokud chceš dále studovat, můžeš požádat o nová studentská víza. Pokud jsi po ukončení nejméně 2 letého studia v Austrálii získal bakalářský nebo magisterský titul, můžeš požádat o absolventská víza, která ti umožňují neomezeně pracovat a pokusit se získat sponsorship nebo požádat o Skillked víza (pokud splňuješ kritéria). Můžeš též požádat o turistické vízum.

Jaké vízum potřebuji, když chci jet do Austrálie studovat angličtinu pouze na 2 měsíce?

Máš 2 možnosti. Můžeš jet na turistická víza (bez poplatku imigračnímu úřadu), ale nebudeš mít možnost pracovat. Nebo můžeš jet na studentská víza (poplatek imigračnímu úřadu je 550 AUD) a dostaneš automaticky pracovní povolení (20 hodin týdně při studiu, neomezeně o prázdninách).

Co znamená finanční krytí a jaká je jeho výše?

Finanční krytí jsou peníze na pokrytí nákladů spojených se studiem a životem v Austrálii, plus finance na pořízení letenky z Austrálie (pokud máš koupenou pouze jednosměrnou letenku). Výše krytí na měsíc pobytu vychází na 1652,50 AUD, na letenku se počítá částka 2000 AUD.

Mohu jet do Austrálie studovat i s dítětem?

Ano, dítě uvedeš do své žádosti o studenstká víza jako člena rodiny, který s Tebou cestuje do Austrálie. Děti školou povinné musí navštěvovat místní školu, kterou musíš jako rodič hradit v plné výši. Musíš také počítat s navýšením finančního krytí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace