Nová víza pro podnikatele?

 Australská vláda představila nové vízum pro lidi, kteří chtějí v zemi podnikat.

Víza by měla podpořit ekonomiku a zaměstnanost v Austrálii. Vízum nebude vyžadovat finanční krytí, víceméně  žadatel bude muset prokázat odbornou angličtinu.

O co tedy jde?

  • Podnikatelé a investoři s inovativní / originální myšlenkou či obchodním plánem si budou moct zažádat o dočasné vízum k založení svého podniku v Austrálii.
  • Návrhy žadatelů budou před vydáním víza přezkoumány státem nebo federálními vládními orgány.
  • Podnikatelé, kteří budou v podníkání úspěšní, budou mít nárok na trvalý pobyt.
  • Všichni žadatelé musí být mladší 45 let. 
  • Stávající podnikatelské vízum vyžaduje povinnou zálohu ve výši 200 000 AUD, která nebude pro toto vízum požadována.
  • Je nutná angličtina na úrovni odborné přípravy IELTS (skupina 5 ve všech čtyřech položkách).

Zatím se samozřejmě neví, zda jsou tato víza jen slibem Liberálů před volbami (a prostředkem k získání důvěry voličů) nebo se mají podnikatelé na co těšit.





Studium v Austrálii, víza do Austrálie, práce v Austrálii 4.9/5 85
Tato webová stránka zpracovává osobní údaje návštěvníků pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Stiskem tlačítka „souhlasím“ tímto udělujete svůj souhlas se zpracováním vašich osobních údajů pomocí souborů cookies a technologie Google Analytics. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím souborů cookies nejdete zde. Podrobnější informace o zpracování osobních údajů návštěvníků prostřednictvím technologie Google Analytics nejdete zde.