Sponsorship v Austrálii

Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457)

“Sponsorship”

Tento druh víz patří mezi jedny z nejčastějších pracovních víz používaných australskými zaměstnavateli k dlouhodobějšímu zaměstnání zahraničních pracovníků v určitém oboru v Austrálii.

Firma v Austrálii, která zahraniční pracovníky najímá, musí splňovat určitá kritéria, jedním z nich je nutnost prokázat, že na požadovanou pozici nemůže najít zaměstnance z řad Australanů či australských rezidentů. Vízum lze získat na dobu až 4 let a váže se k  jednomu danému zaměstnavateli. Co vše je třeba splnit k získání Sponsorshipu v Austrálii shrnujeme v sekci Podmínky Sponsorshipu.

Je nutné počítat s tím, že proces získání tohoto druhu pracovních víz není záležitostí úplně snadnou a rychlou. Jak celý proces bude vypadat nalezneš v sekci Proces získání Sponsorshipu.


 

Sponsorship Austrálie

POZOR ZMĚNA: Do 18. 4. 2017 byl sponsorship zastřešen pouze jedním seznamem žádaných profesí (jednalo se o tzv. CSOL list). Pokud jste tedy na tomto seznamu našli svoji profesi, mohli jste za pomoci zaměstnavatele a po splnění řady dalších podmínek (např. úroveň angličtiny, požadovaná kvalifikace a/nebo praxe) žádat o toto vízum. To bylo úspěšným žadatelům uděleno až na 4 roky s možností požádat o udělení trvalého pobytu v Austrálii po uplynutí 2 let práce pro stejného zaměstnavatele. Změna nastala právě v souvislosti s novými seznamy žádaných povolání, které v Austrálii byly zavedeny od 19. 4. 2017.

JAK TO FUNGUJE NYNÍ?

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace