Working Holiday vízum do Austrálie

Working Holiday Víza (subclass 417)

Working Holiday víza nejsou v současné době dostupná pro občany České i Slovenské republiky! Zatím se neuvažuje, že by byly v blízké době k dispozici. Žádat o tento typ víz mohou občané jen několika vybraných států, viz. níže.

I když tato víza nejsou pro nás v současné době k dispozici, nemusíš zoufat, protože existuje řada jiných alternativ, jak se do Austrálie podívat a mít možnost tam pracovat. Ideální variantou, která Tě v Austrálii opravňuje pracovat i cestovat jsou Studentská víza.

Držitelé pracovních víz Working Holiday mohou:

  • Zůstat v Austrálii po dobu maximálně 12 měsíců od vstupu do země.
  • Pracovat v Austrálii na plný úvazek, a to u minimálně dvou různých zaměstnavatelů, tzn. max. 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele. Vyjímkou jsou zaměstnavatelé vlastnící více poboček na různých místech. Je tedy možné zůstat pracovat pro jednoho zaměstnavatele po celou dobu 12 měsíců za předpokladu, že po 6 měsících změníš místo výkonu práce.
  • Cestovat na území Austrálie, opustit Austrálii a zase se vrátit zpět v průběhu těchto 12 měsíců, počínaje dnem prvního vstupu do země.
  • Studovat v Austrálii maximálně 4 měsíce (přesně maximálně 17 studijních týdnů).
  • V určitých případech si tato pracovní víza prodloužit, respektivě získat druhá Working Holiday víza - např. je to možné u klientů, kteří pracovali minimálně 88 dní na farmě nebo v těžebním či stavebním průmyslu na specifických místech v Austrálii.
  • Pokud prodlužuješ z Austrálie, musíš být na jejím území ve chvíli, kdy Ti jsou víza udělena.

Žadatel musí:

  • Být občanem země, která má smlouvu s Austrálií na tyto Working Holiday víza (bohužel momentálně Česká ani Slovenská republika není na tomto seznamu).
  • Podat žádost o tato pracovní víza mimo území Austrálie. Víza Ti musí být udělena mimo území Austrálie.
  • Vstoupit na území Austrálie do 12 měsíců od udělení víz.
  • Splňovat zdravotní a charakterové požadavky.
  • Být ve věku mezi 18 a 31 lety včetně (v době podání žádosti). Uvažuje se o zvýšení věkového limitu na 35 let!
  • Cestovat na tento typ víz individuálně. Nesmí Tě doprovázet Tvé děti ani partner. Partneři si musí podat svoji vlastní žádost. V případě, že Tě děti doprovázet budou a nemáš partnera, který se o ně bude starat, musíš si zvolit jiný typ víz, např. turistická).
  • Vyplnit papírovou žádost v případě, že máš děti, které Tě nebudou doprovázet.
  • Mít zpáteční letenku (případně prokázat peníze na zpáteční letenku - mimimálně 2000 AUD).
  • Mít minimálně 5.000 AUD k dispozici na účtu.
  • Uhradit poplatek 440 AUD australskému imigračnímu úřadu (uvažuje se o snížení částky na 390 AUD!).

Země, jejichž občané mají nárok žádat o Working Holiday víza:

 

  • Anglie
  • Belgie
  • Dánsko
  • Estonsko
  • Finsko
  • Francie
  • Hong Kong
  • Irsko
  • Itálie
  • Japonsko
  • Kanada
  • Korea
  • Kypr
  • Malta
  • Německo
  • Nizozemí
  • Norsko
  • Švédsko
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace